rulleskøyter

Trening etter ferien med rulleskøyter

Ferietiden er kommet og mange slapper av på en strand eller koser seg på hytta. For mange er ferietid ekvivalent med at man er inaktiv og slapper av for å hente seg inn etter jobb og hektiske hverdager. Når ferieukene brukes kun for å slappe av, så vil mange føle at kroppen trenger å komme i aktivitet igjen straks ferien er over.

Rulleskøyter er en ypperlig måte å komme i gang med trening på etter en ferie fylt med avslapning ved et basseng og lange inaktive dager ved en sydenstrand. Man kan velge selv om man ønsker hard trening eller om man tar på seg skøytene for en bedagelig tur på rulleskøyter for å bevege seg fra et sted til et annet.

Noen byer har sykkelstier som er tilpasset at det er enkelt å benytte seg av rulleskøyter som et fremkomstmiddel, og da er det enkelt å velge om man skal benytte seg av rulleskøyter for omfattende trening eller for mosjon. Uansett hva ditt valg er, så er dette et godt alternativ for å komme i gang med fysisk aktivitet etter en inaktiv ferie.

rulleskøyter som trening

Mange sliter med motivasjon for å komme i gang med trening selv om de vet at det er nødvendig å mosjonere eller å komme i gang med trening etter en inaktiv ferie, men ved å benytte seg av rulleskøyter, så kan man i tillegg til å få en aktiv hverdag med mosjon og trening oppleve at det er moro å trene med rulleskøyter.

Man kan ha det moro når man trener, men man kan likevel få den effekten fra treningen som man ønsker ved å ta det rette valget i forhold til hvilken type trening man velger.

Mange føler ferietid øker behov for trening

Ferietid er for mange en tid hvor for å hente seg inn etter hverdager med jobb og mye som skal håndteres i forhold til familie, hjem og barn. Man pakker seg inn i bil, bobil eller fly for å ta med hele familien til et feriested hvor man ikke trenger bekymringer men hvor man kan være sammen som en familie.

Mange får ikke tid og mulighet på ferie til trening eller mosjon på grunn av engasjement for familien, eller de ønsker rett og slett ikke fysisk aktivitet da de trenger å slappe av og å hente seg inn for å være klar for nye hektiske hverdager.

Da kan man raskt ende opp med å føle at man etter ferien igjen må komme seg i aktivitet for å holde seg i form. Mange ønsker trening eller mosjon med en gang ferien er over, og da trenger man et godt alternativ slik at man ønsker å fortsette å trene eller å mosjonere.

Mange blir engasjert når man velger rulleskøyter som alternativ for å komme i gang med en aktiv hverdag. Rulleskøyter er også en treningsform mange har benyttet i mange år og som gir mulighet for å trene med eller uten staver for å holde seg i form for vintersport som langrenn eller skøyter, men er også en treningsform i seg selv med mulighet for rekreasjon eller for konkurranser.

Skates med staver

Et godt alternativ for god trening er at man benytter seg av såkalte Nordic Skates. Nordic Skates er rulleskøyter som er tilpasset skiliknende trening med rulleskøyter som ofte inkluderer bruk av staver. Rulleskøyter som benyttes i denne typen treningsform er laget slik at man kan trene på tilsvarende måte som man gjør med ski i vintersesongen, enten man trener tradisjonell langrenn eller man heller foretrekker skøyteteknikk med ski.

Denne typen treningsform har raskt spredt seg til flere av verdens hjørner da trening med staver gjør at rulleskøyte-trening blir ekstra effektiv type trening hvor man benytter seg av de fleste større muskelgrupper i kroppen. Dette er meget effektivt både for å bedre formen eller for å øke forbrenning.

Mange ønsker å mosjonere for å øke forbrenningen, og bruk av rulleskøyter er en effektiv treningsmetode for å oppnå dette slik at man kan oppnå både økt fysisk form og man kan forbrenne noen ekstra kalorier etter behov fra en ferie med hvile og god mat.

Rulleskøyter i sommersesongen for hockeytrening

En populær vintersport som ishockey kan være vanskelig å trene om sommeren uten gode alternativer for tilsvarende type trening som ikke krever vinter eller is. Rulleskøyter åpner også muligheter for ishockey-trening i sommerhalvåret, og dette gjør at mange som elsker denne treningsformen og denne typen konkurranse får muligheten til å trene hockey når man ønsker.

Rulleskøyter gjør at man kan trene hockey eller spille med venner hele sommeren slik at man er i form og klar for ishockey-sesongen når den igjen står for tur. Men hockey med rulleskøyter er ikke bare en erstatning for ishockey. Mange engasjerer seg i hockey på rulleskøyter for mosjon og rekreasjon, i tillegg til at man kan delta i hockey-konkurranser hvor man kun benytter seg av rulleskøyter. Rulleskøyter er et glimrende alternativ for hockey-kamp med venner eller fremmede hvor en vennlig konkurranse legger grunnlag for spenning og engasjement.

Retroskøyter kommer stadig tilbake

Selv om inline rulleskøyter er blitt et populært alternativ de siste tiårene, så finnes det mange som fortsatt elsker og engasjerer seg i retro rulleskøyter. Selv om bruk av retro rulleskøyter var mest populært på 1970- og 1980-tallet, så er det mange som fortsatt elsker å benytte seg av denne typen rulleskøyter for moro og for mosjon.

Enten man velger disse rulleskøytene med to par hjul på hver side for å mimre om en svunnen tid eller man benytter dem for mosjon eller oppvisning, så er dette et spennende valg for alle som elsket disse rulleskøytene, eller for personer som nylig har oppdaget dem og synes disse er lettere å lære å bruke enn andre rulleskøyter. Selv om rulleskøyter er praktiske å bruke og at man raskt lærer å benytte dem for mosjon, så kan noen synes de er vanskeligere å benytte enn retro-rulleskøyter.

Aktiv ferietid

Ikke alle velger en passiv ferietur når de tar med seg familien på ferie, men velger heller en aktiv ferie. Mange tar med seg familien på tur i den norske naturen, eller finner aktive alternativer i utlandet i form av alt fra dykking og sykling til rulleskøyter på boardwalken i California. Man kan finne mange muligheter for en aktiv ferie, enten man befinner seg i sitt eget hjemland eller om man befinner seg i utlandet.

Man kan velge alt fra enkel aktivitet som passer for alle til aktivitet som krever opplæring for at man skal kunne utføre det. Eksempler på aktivitet som krever opplæring kan være fallskjermhopping og surfing. Surfing er et populært valg for turister i California, og en aktivitet som krever omfattende opplæring for nordmenn som ikke er vant til denne typen trening.

På besøk i Los Angeles i California, så oppdager man raskt at rulleskøyter langs strendene nedover Los Angeles kyst gir mulighet for å benytte seg av rulleskøyter.

Rulleskøyter for å konkurrere

Det finnes mange alternativer for å benytte rulleskøyter som mosjon og for å trene effektivt. Men man kan også velge rulleskøyter dersom man ønsker å konkurrere. I Norge er konkurransealternativer på rulleskøyter et voksende alternativ, men det er fortsatt ikke et like utbredt alternativ i Norge som i andre land. Likevel er det mange alternativer for å konkurrere på rulleskøyter.

Man kan trene og mosjonere så mye man ønsker med rulleskøyter, og man kan også benytte seg av rulleskøyter når man ønsker å konkurrere. Trening i forhold til konkurranse er motiverende for mange, og man vil raskt finne gode alternativer for dette.