Apotek på nett er i kraftig vekst

Apotek på nett er i kraftig vekst

Internett har forandret hvordan vi både handler på et apotek og hvordan vi vurderer et apotek. Nettapotekene er definitivt kommet for å bli.

Selv om vi i Norge fremdeles ligger litt bak for eksempel nabolandet Sverige, utvikles dette markedet nå veldig raskt her til lands. Søker man på nettapotek ser man at antallet aktører har økt kraftig bare de siste par årene.

Fordelen med å handle på nettet er mange

For forbrukeren så er fordelene mange og kjøpemønsteret til kundene vil tvinge de ulike nettapotekene til økt konkurranse på pris, levering og ikke minst utvalg.

Et annet viktig moment for kundene er nok også hvilke typer tjenester et nettapotek (også kalt apotek på nett) tilbyr. Som andre nettbutikker vil også et apotek på nettet dra fordel av å være enkelt og brukervennlig for kunden.

Handle i et apotek på nett

En veldig praktisk og viktig fordel er rett og slett at man ikke trenger å forlate huset for å handle. Man kan kjøpe det man trenger av medisiner og remedier rett fra sofaen. Noe annet viktig er at man ofte glemmer ting når man fysisk er på apoteket. Drar man for å kjøpe smertestillende glemmer man ofte at man kanskje er tom for plaster eller trenger solkrem til ferieturen uken etter. Sitter man hjemme og handler på nettet så kan man ta pauser og faktisk sjekke hva man trenger.

Hva må til for å skape lojale kunder?

  • Konkurransedyktige priser er nok en av de viktigste kriteriene. Mange av oss er blitt veldig prisbevisste og bruker jevnlig nettsteder som sammenligner priser.
  • Stort vareutvalg og ikke minst ha varene på lager. Irriterende hvis man stadig får opp at varen ikke er tilgjengelig eller utsolgt.
  • Rask levering er nok viktig for mange da apotekvarer ofte er noe man faktisk trenger raskt.
  • Brukervennlig nettside er viktig for mange. Kundene til et apotek er i alle aldre og ingen ønsker å klikke i det uendelige før man finner veis ende.
  • Nettapotekene / apotekene på nett som kan tilby reseptbelagte medisiner vinner nok frem i kampen om kundene ved at kunden kan handle alt på samme sted.
  • Forskjellige betalingsløsninger og muligheten til å betale med forskjellige typer kort er nok med på å sikre lojale kunder.

apotekkunder i et apotek på nett

Brukbar Informasjon, råd og artikler er nok også noe en forbruker legger merke til. Ulik andre typer nettbutikker vil nok et nettapotek kunne være kilde til mye nyttig informasjon. Har man problemer med at man ikke finner bukser som passer lange ben vil det ikke være naturlig å søke på en klesbutikk på nettet etter informasjon og råd. Har man derimot for eksempel tørr hud på bena vil man raskt kunne tenke at et nettapotek kan ha noe informasjon angående dette.

Negative konsekvenser for nærmiljøer når færre oppsøker lokale apotek

Mange er redd for at apotekene i nærmiljøene blir taperne og dermed forsvinner fra lokale sentre og handlegater. Andre igjen vil si at det er sunt at de får konkurranse og dermed må se fremover og tenke nytt for å bevare og fornye kundemassen. Personlig kontakt med kundene og personlig service er noe som kunder alltid vil verdsette.

Apotek

Det vil nok garantert bli noen apotek som ser seg nødt til å legge ned på grunn av at nettapotekene tar over en stor del av markedet. Samtidig så er det absolutt muligheter for fysiske apotek å både blomstre og fornye seg. Det har de også gjort gradvis de siste tiårene. Ser man av vareutvalget så får man nå kjøpt mye annet enn kun medisiner på et apotek.

Prissammenligning gir kunden mer å handle for

Uansett hvordan man ser på det så er apotek på nett med på å gjøre lommeboken vår litt mer romslig. En enkel vare som en nesespray kan variere stort i pris hos de forskjellige apotekene på nett eller ved det lokale apoteket. Ved å gjøre noen enkle søk finner man raskt til det rimeligste stedet. Forbrukeren vil være vinneren når de ulike nettapotekene tvinges til konkurranse jo flere aktører som etter hvert kommer på markedet.