silikonpupper

Endre på eget utseende ved hjelp av silikonpupper

I dag er det store muligheter hvis en ønsker å endre på sitt eget utseende. Plastisk kirurgi gjør det slik at man kan fiksere på kompleksene man kanskje har med sin egen kropp og sitt ytre. Dette er blitt en normal ting og er ikke lenger noe ukjent. Plastisk kirurgi har utvidet seg, og det følger med en rekke nye metoder og områder man kan fikse seg selv mot det som er idealene i dag.

Årsakene til at så mange velger plastisk kirurgi

Grunnen til hvorfor man endrer på sitt eget ytre kan være av kosmetiske grunner som vil tilsier at pasienten ikke av nødvendighet må opereres. Det betyr at disse personene velger det helt selv ut fra sine personlige ønsker. Dette kan være for å bedre sin egen livskvalitet, forbedre et sosialt liv og ikke minst for å oppnå økt selvtillit. De aller fleste som velger å få silikonpupper er i denne kategorien.

Så er det de som velger å gjennomgå plastiske operasjoner fordi det er et større behov for det en kun hva man selv ønsker. Et svært godt eksempel på dette er for eksempel brystreduksjoner. Ofte så utføres slike inngrep på grunn av smerter som blir påført i rygg eller hodepine. En annen type operasjon er neseplastikk som utføres grunnet forbedring av eventuelle pustevansker.

Endringer en kan gjøre på utseende er alt fra minimale endringer, til så store endringer at personen i synet av andre ikke lenger ligner på seg selv. Valgmulighetene og utvalget av operasjoner man kan gjennomgå er stort. Med forbedret utstyr og kunnskap er det nesten ingenting som er umulig. En av de mest vanlige plastiske inngrepene er brystoperasjoner. Mer spesifikt silikonpupper!

Silikonpupper blir stadig mer populært

Silikonpupp

Silikonpupper er den vanligste metoden innen plastisk kirurgi en bruker for å forstørre brystene. Men silikonpupper brukes ikke kun av hensikt i å forstørre brystene. Ved å bruke silikon som brystimplantat kan man endre brystene på en rekke forskjellige måter sånn som for eksempel:

  • Forstørre brystene
  • Redusere brystene
  • Rekonstrueres brystene
  • Løfte brystene

Som nevnt ovenfor kan man vurdere og deretter gjennomgå kirurgiske inngrep som i dette tilfelle er et inngrep av silikonpupper av flere ulike grunner. Grunner som ikke er av en nødvendig årsak og grunner som derfor utelukkende går på det estetiske. Det vil si at det ikke foreligger noen medisinsk årsak som gjør en slik operasjon livsnødvendig.

Ideelle skjønnhetsidealer

Selv om det selvfølgelig ikke er en regel eller oppskrift på hvordan man må se ut og hva som er fint, er det likevel blitt gjennom samfunnet og via medier skapt et bilde av hva som er ønsket og ikke.

Det feminine bildet og hva som er ansett som feminint attraktivt er ofte basert på kjendiser og det ideelle kvinnelige eksemplet. Hvor en kvinne har timeglassfasong med store velformede bryst, brede hofter og en liten midje. Om man ikke ligner dette uskrevne ideelle bildet, kan det påføre nedsatt selvtillit og dermed dårlig livskvalitet.

skjønnhetsidealer

Det er derfor av disse årsakene mange kvinner ikke klarer å føle seg feminine eller være fornøyde med sitt eget ytre og ønsker derfor å gjennomgå kosmetiske endringer.

Noen svært vanlige grunner til hvorfor en velger å ta silikonpupper er:

  • Om man er født med små bryster. Silikonpupper kan gi kvinner både større og ikke minst mer velformede pupper.
  • Etter amming og svangerskap kan puppene miste fasongen, størrelsen og virke slappe og tomme. Da vil silikonimplantater kunne reversere dette.
  • Kanskje en har gått gjennom et stort vekttap og sitter igjen med mye overflødig hud og triste bryster. Mange velger inngrep etter vekttap som implantater og for eksempel fjerning av slik overflødig hud.
  • Man har normale bryst, men vil endre på form eller størrelse for å passe det ideelle bildet en har i hodet.
  • Mange har en naturlig forskjell i størrelse på brystene og dette er helt vanlig. For de som har en eller flere behåstørrelser i forskjell så kan implantat i et av dem være et godt alternativ.

Fordommer mot silikonpupper

Det er som sagt mange ulike grunner til hvorfor den enkelte vil ha silikonpupper og ofte kan det følge med mange fordommer. Dette kan være en årsak til at kvinner som har gode grunner til å få gjennomført et slikt inngrep, kanskje vegrer seg. Når mange ser for seg og tenker på silikonpupper, så får man ofte et urealistisk bilde. Store og falske Hollywood pupper eller pornopupper er det som dukker opp i tankene. Dette er silikonpupper som er store, unaturlige og uproporsjonerte.

Fordommer mot silikonpupper

Men de fleste som tar silikonpupper vil faktisk ha et naturlig resultat og gi fra seg en illusjon av naturlige pupper der en kanskje ikke umiddelbart ser spor etter en operasjon.

Hva som gir «naturlige» silikonpupper

Er silikonimplantatet rundt, vil det gi en mye mer unaturlig form og vil se unaturlig ut. Om silikonet er dråpeformet så vil puppene få en mer naturlig form og utseende. Dette er et valg som ofte er enkelt for de som skal få dette utført. Ofte har man et bilde i hodet av hva resultatet skal bli.

Størrelsen på silikonimplantatene en velger, vil avgjøre cup størrelsen en kommer til å bruke i etterkant. Et naturlig seende bryst vil trenge et implantat som er proporsjonert og passer til nåværende kropp og høyde. Dette er veldig viktig for å skape balanse.

silikonimplantat

Hvis man går inn med tanken om å oppnå bryster som ser naturlig ut, så vil valget av implantat og størrelsen være svært viktig. Det som er mest vanlig for kvinner å få satt inn som ønsker det «naturlige» utseende er implantater mellom 200 og 500 ml. Hvis målet er å få såkalt silikonpupper som skal se ut som silikonpupper, ja da velges ofte større implantater enn 500 ml.

Gode konsultasjonstimer

På konsultasjonen så møter man kirurgen og kan få all informasjon som er viktig. Det er viktig at en sier tydelig hva en ønsker skal bli resultatet, og så vil kirurgen komme med sin anbefaling av hva som er mulig og kanskje mer riktig. På noen kirurgiske klinikker kan man via en 3D-simulator få se de mulige resultatene etter en operasjon. Dette kan ofte være betryggende og dermed gjøre det enklere for kirurgen å vise via bildet, det han eller hun anbefaler.