Personlig trener

Hvorfor bruke personlig trener

Hvorfor kan det være praktisk å bruke personlig trener? I mange situasjoner kan dette gjøre treningen mer effektiv, sikrere og mer motiverende. Det er mange situasjoner hvor man kan bruke en personlig trener, men her skal vi ta for oss personlig trener på treningssenter.

Personlig trening

Utfordringer ved å starte med trening

Mange personer i alle aldre ønsker eller må av en eller annen grunn begynne å trene. Det er fordeler for alle å trene eller mosjonere på en eller annen måte, og ofte starter man på et treningssenter da det er praktisk og har en del valgmuligheter. Man kan oppleve en del utfordringer ved å starte med trening, selv om man også opplever mange fordeler. Mange har av en eller annen grunn valgt å aldri trene og er ikke spesielt aktive i utgangspunktet. Det kan være man har en stillesittende jobb, eller en skade som gjør at det er enklere å velge bort trening.

Når man ikke har en spesielt aktiv livsstil og heller ikke har drevet med noen form for trening tidligere, kan det være kroppen ikke er klar for hard fysisk trening. Om man da begynner for raskt, kan man få en del utfordringer med at kroppen ikke tåler belastningen man utsetter seg for og dermed pådrar seg skader i starten som gjør at man lett mister motivasjonen. Man kan også oppleve at man ikke aner hvordan man skal begynne og heller ikke har mot nok til å spørre noen.

Trening uten personlig trener

Trening uten personlig trener kan i slike tilfeller ende med at man skader seg eller at man ikke får noen effekt av treningen fordi man ikke vet hva man bør gjøre. Begge deler er ikke spesielt motiverende faktorer. Om man skader seg kan man bli tvunget til å holde seg borte fra trening igjen i lengre tid for å bli kvitt skaden, eller man kan finne på å rett og slett gi opp. Om man ikke ser noen fremgang, er det også lett at man gir opp treningen raskt og ikke finner motivasjon til å fortsette.

Fordeler med personlig trener

Er man helt fersk når det gjelder trening, er dette definitivt en situasjon hvor man har fordeler med personlig trener. Når man først melder seg inn på et treningssenter, er det flere sentre som inkluderer noen timer med personlig trener i innmeldingsavgiften. Hvis muskulaturen din ikke er klar for å starte aktiv trening, er det lurt å benytte seg av dette helt fra starten av. En personlig trener kan hjelpe deg med å starte treningen på en forsiktig og kontrollert måte, og hjelpe deg å følge et tempo som er trygt for at du skal komme i gang. På denne måten vil du raskt merke fremgang og du kommer snart i en situasjon hvor det føles mer naturlig å utføre øvelsene og du kan selv føle om du gjør dem riktig eller ikke.

 

Bruke personlig trener igjen

Når du har brukt opp dine inkluderte timer med personlig trener, betyr ikke det at du ikke har denne muligheten igjen. Du kan når som helst bruke personlig trener igjen. Du kan ha like god nytte av dette ved en senere anledning for å forbedre øvelsene dine, eller få hjelp til å velge andre øvelser som hjelper deg videre til nye nivåer. Selv om du har trent i mange år, kan det dukke opp situasjoner som gjør at du kan ha nytte av en personlig trener igjen.

Det er mange grunner til å bruke en personlig trener. Det kan hjelpe deg å finne ut hvordan du skal trene deg opp helt fra starten for å unngå skader å oppleve fremgang.